Τριχόπτωση

2014-07-04 23:23

Θα τη γλιτώσεις παρά τρίχα; Και όμως! Η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται...

Η τριχόπτωση είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ιδιαίτερα στους άντρες. Και παρʼ όλο που ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών (πλησιάζει το 75%) είναι πολύ πιθανό να χάσει μέρος ή και όλα τα μαλλιά του, κανένας άντρας δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

αντρική τριχόπτωση,αλωπεκία

Οι κυριότεροι λόγοι εμφάνισης ανδρογενετικής αλωπεκίας, όπως επιστημονικά λέγεται η τριχόπτωση, είναι κληρονομικοί είτε από την πλευρά της οικογενείας του πατέρα είτε από τη πλευρά της μητέρας. Αλωπεκία, επίσης, προκαλούν κάποια αντικαταθλιπτικά χάπια, ορμονικές διαταραχές, κακή διατροφή και το άγχος. Σε αυτή τη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και μπορείτε να τα ανατρέψετε είτε με κάποια φαρμακευτική αγωγή είτε αποβάλλοντας κάποιες συνήθειες από τη καθημερινότητα σας.

Για την αντιμετώπιση της κληρονομικής τριχόπτωσης υπάρχουν κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως η Minoxidil 2% & 5% η οποία βρίσκεται σε μορφή λοσιόν και η Finasteride, σε μορφή χαπιού. Και τα δύο αυτά σκευάσματα μπορεί να σας τα δώσει ΜΟΝΟ ο γιατρός που θα εξετάσει το πρόβλημα σας (Δερματολόγος) με ειδική συνταγή ο οποίος παράλληλα θα σας ενημερώσει για τον ορθό τρόπο χρήσης τους καθώς και για τις όποιες παρενέργειες τους. Ένας ακόμα τρόπος για να αντιμετωπίσετε την μόνιμη τριχόπτωση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών την οποία θα πρέπει να την κάνετε σε κάποιον έμπειρο χειρουργό για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. 

αντρική τριχόπτωση,αλωπεκία
Πάρτε τη κατάσταση στα χέρια σας

Εμείς, πάντως, σας προτείνουμε να μην κάτσετε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθείτε τις τρίχες σας να σας αποχαιρετούν μέρα τη μέρα αλλά να προσπαθήσετε να καθυστερήσετε τη διαδικασία ή να την αποτρέψετε με όποιο τρόπο μπορείτε. Δηλαδή:

1. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ ή να βάφετε τα μαλλιά σας. Πολλές φορές μια ατυχής χρήση κάποιων προϊόντων μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στους θύλακες της τρίχας. Οι άντρες που δε χρησιμοποιούν σεσουάρ ή δε βάφουν τα μαλλιά τους προσπερνούν απλώς τη παράγραφο και δε στραβομουτσουνιάζουν.

2. Αποβάλλετε το στρες στη ζωή σας. Η πιο κλισέ συμβουλή που αν πραγματικά την ακολουθήσετε δε θα σώσετε μόνο το τριχωτό της κεφαλής σας αλλά τη ζωή σας. συνολικά. Κάντε σεξ, αρχίστε yoga, διαβάστε βιβλία, πηγαίνετε γήπεδο, ανεβείτε στο βουνό και φωνάξτε ή κάντε ό,τι άλλο σας ηρεμεί και σας απελευθερώνει.

3. Αρχίστε κάποια μορφή άσκησης για να βελτιώσετε τη κυκλοφορία του αίματος σας. Θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στα μαλλιά σας.

4. Μάθετε να ξεκουράζεστε καλά και να κοιμόσαστε ακόμα καλύτερα. Ο ύπνος είναι υγεία και αυτό αφορά και τα μαλλιά σας.

5. Μη κάνετε πρόχειρες και άτσαλες δίαιτες με σκοπό να χάσετε γρήγορα βάρος χωρίς να υπολογίζετε τις συνέπειες. Αντίθετα, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές όπως:

*πράσινα λαχανικά, δημητριακή, συκώτι και όσπρια που είναι πλούσια σε σίδηρο.

*Πορτοκάλια, φράουλες cranberries και ό,τι άλλο έχει βιταμίνη C η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.

*Μαγιά μπύρας, ηλιόσπορους, σόγια και καρύδια που περιέχουν βιοτίνη.

*Καστανό ρύζι, μπρόκολο, αβγό, τυρί, γιαούρτι, πουλερικά και άπαχο βοδινό κρέας για λήψη πρωτεϊνών και

*Σολωμό, λιναρόσπορο, σαρδέλα και τόνο για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

αντρική τριχόπτωση,αλωπεκία

6. προμηθευτείτε δαφνέλαιο από το φαρμακείο και 1-2 φορές την εβδομάδα κάνετε με αυτό μασάζ στα μαλλιά σας αφού το ζεστάνετε ελάχιστα σε ένα μπρίκι. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το δαφνέλαιο να δράσει στο τριχωτό, για μια ώρα, σκεπάζοντας τα μαλλιά σας με μια πετσέτα.

7. Προσπαθήστε καθημερινά να κάνετε τονωτικό μασάζ στα μαλλιά σας με τα ακροδάχτυλα σας. Έτσι, οι θύλακες της τρίχας θα διατηρούνται ενεργοί και ζωντανοί.

8. Μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, ετοιμάστε μια επαρκή ποσότητα πράσινου τσαγιού και ρίξτε σε όλα τα μαλλιά σας. Το πράσινο τσάι είναι έντονα αντιοξειδωτικό και βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας. Αφήστε το τσάι να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε τα μαλλιά σας.

9. Χρησιμοποιείτε σαμπουάν και λοσιόν με σύνθεση που αντιμετωπίζει δραστικά τη τριχόπτωση. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το σαμπουάν Revita της DS Laboratories το οποίο περιέχει ένα cocktail πολύτιμων και δραστικών συστατικών όπως η καφείνη, πεπτίδια χαλκού, ταυρίνη, κυστεΐνη, βιοτίνη κ.α. Το Revita προσφέρει τέλεια ενυδάτωση, διέγερση και ανάπτυξη της τρίχας, θρέψη και απόλυτη αντιοξειδωτική προστασία. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του είναι ότι η συχνή χρήση του (ακόμα και πέντε φορές την εβδομάδα) προάγει τα καλά αποτελέσματα και δεν ερεθίζει στο ελάχιστο το τριχωτό.
τριχόπτωση,ds laboratories greece,ds laboratories Ελλάδα,σαμπουάν ρεβίτα,revita shampoo

σειρά κατά της τριχόπτωσης από την Ds Laboratories

Τώρα ξέρετε πώς να αντιμετωπίστε τη τριχόπτωση. Αν τώρα και μετά από όλα αυτά οι τρίχες σας πάρουν τη κάτω βόλτα, πείτε ότι ήταν μοιραίο να συμβεί και θυμηθείτε ότι οι καραφλοί άντρες έχουν μεγάλο σουξέ.